Sturegatan 58

Vid en stilla park i hjärtat av Stockholms vackraste 1800-talskvarter har ett begränsat antal våningar skapats, med förstklassig villakänsla och stadens utbud runt hörnet. Som ett mindre palats. Så betraktades byggnaden i fem våningar på Sturegatan 58 – vid Stureparken på Östermalm, i kvarteren som kallas Villastaden – som stod klar 1886. Inspirationen hämtades från Milano, Berlin och Paris. På uppdrag av CA Fastigheter har nu Whyte Lilja Arkitekter och Lomar Arkitekter återställt prakten genom att ta fasta på byggnadens ursprungliga kvaliteter, med ambitionen att skapa samtida boenden med internationell inspiration och höjd. Resultatet: tjugoen spatiösa villavåningar, två penthouses som blickar ut över stadens tak, och två unika townhouses med privat trädgård.

Beskrivning

Vänligen gör en intresseanmälan på no58@sothebysrealty.se för information om möjlighet till visning av bygget.

I de rymliga villavåningarna balanseras det storslaget historiska – stuckaturer, snickerier och väl tilltagna takhöjder – med ädla material och en modern arkitektur. Villavåningarna präglas av ett fåtal stora rum med skräddarsydda lösningar där mötet mellan modern arkitektur, komfort och svunna tiders elegans lägger grunden för en hög livskvalitet. Vardagsrummen har utsikt mot Stureparkens grönska eller gårdens lugn. Alla rum har golv av massiv stavparkett. Det är högt i tak, krönt med sirliga takrosetter. Bröstpanel och takrosetter ger rummen en stilmässigt distinkt karaktär. Köken präglas av generösa ytor och ett kontrastrikt utförande. Det sena 1800-talets ornamentala, historiska ram fylls med ett ultramodernt high end-innehåll.

I många av våningarna avdelas kök och vardagsrum med spröjsade glaspartier som skapar en definierad rumslighet samtidigt som den anslående kontakten med Stureparken och de rymliga balkongerna förstärks. De flesta våningar har en-suite badrum med fristående exklusiva badkar och en separat dusch. Inne på gården bildar fyra anlagda trädgårdar om 55 – 115 kvm dolda oaser som knyter an till Stureparkens uppväxta grönska. Trädgårdarna har ritats av landskapsarkitekten Jesper Örtenblad och hör till gathusets nedersta villavåningar och townhousen.

Från penthousevåningarna släpps utsikten fri. Blicken sveper över ateljévåningar och taklandskap ända bort mot Hötorgsskraporna, Globen, Stadshuset och Olympiastadion.

I jämförelse med villavåningarna har penthousen en mer renodlat modern karaktär. Golvens breda, långa tiljor av ekträ går i en nötbrun ton. Även de träfanerade kökssnickerierna och de exklusiva massiva innerdörrarna har en varm mörk färgton. Köksöarna fungerar som vackra rumsavdelande pjäser mellan vardagsrum och kök och är utrustade med platsbyggda eldstäder synliga från tre håll. Våningarnas mest spektakulära inslag är de stora takterrasserna med plats för både matgrupper och loungemöblemang. Därifrån kan blicken panorera över stadens brokiga taklandskap och ikoniska byggnader. Stockholms vackraste vyer och landmärken är vardagens fond.

Den egna trädgården förlänger townhouset med ett grönt privat uterum – ett unikt inslag i Stockholms gårdsbilder.

På innergården, dolda innanför varsin smidesgrind, väntar två townhouses med varsin privat trädgård. Det är en unik tillgång mitt i stadens solida sten bebyggelse som medför en säreget stillsam och intim atmosfär. Varje townhouse består av två rymliga plan som uppfyller alla krav på ett modernt villaboende. Trädgårdarna är planerade med hänsyn till platsens läge och karaktär. De ramas in av Bohusgranit och avdelas med formklippta idegranshäckar och smidesspaljéer med vitblommande klematis. Det är vackert och grönt året runt och ger en påtagligt privat och avskild känsla.

 

Tillträde under våren 2018.

 

Programerbart KNX-system med touchkontroll. 
Vinkällare med eget förråd.
Fiber.
Porttelefon med bild.
Gemensamt mötesrum och tvättsutga.
Möjlighet att köpa till garageplats.
Juridisk person kan förvärva.

Fullständig beskrivning
Ansvarig mäklare
Karta
Intresseanmälan

Logga in eller fyll i dina uppgifter nedan

användarvillkoren
Laddar

Sälj med Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

användarvillkoren
Du kanske även är intresserad av

Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.